Handlekurv

Finn produkter
Produkt Pris Antall
 

UT PÅ TUR, ALDRI SUR


Stiløst til gåtefull stein

Område: Akershus, Oslo, Ski, Oslo
Type: Fottur, Skogstur
Lengde: Ca. 2193 km
Varighet: Ca. 1440 timer
Hardhet: Enkel
Passende for: Voksen, Barn, Senior
Har man oppdagertrang, bør man lete opp sine egne veier. Utenfor merket sti er det vanligvis folketomt, og man får liksom naturen mer innpå seg.

Denne turen går fra Sandbakken p-plass til Spinneren. Mellom Langvann og Sandbakken strekker det seg et høydedrag som kalles Spinnern. Det er ikke lett å forklare grunnen til at det er blitt hetende akkurat det, men det er jo naturlig å tenke på virksomheten spinning. Flere steder i Østmarka har navn som peker mot ulik type arbeid, som for eksempel Svarvestolen, en form for dreiebenk.

Til Spinneren kommer du lettest fra Sandbakken p-plass, men du kan også gå fra Grønmo p-plass og Godlia (sidevei fra Godheim på RV 155). Fra Sandbakken p-plass følger du skogsveien opp til Klokkerud, derfra mot venstre i skiløypa. Litt etter at du har passert krafledningen, går det en rødmerket skiløype til venstre, følg denne opp stigningen og ta av nordover ryggen i lettgått terreng til du kommer opp til ”Bauta” på kartet. Stien er ikke merket, men lett å finne.

Ingen er helt sikre på historien bak denne høye steinen her på Spinnern. Men marka blir jo litt mer spennende om man kan overlate noe til fantasien. Men du kan lese om Spinnern og steinen der i boka ”Østmarka fra A til Ŕ.

Gav ”stilaus tur” mersmak, kan du legge returen til samme skiløypa som du kom opp, men ta vestover mot Dølerud og umerket sti ned til Askevann. (Finner du ikke denne stien, kan det være lettere å følge skiløypa). Siste stykket såkalt Natursti fram til p-plassen.

Ankomst

Kollektivtransport: Buss 501 går fra Bussterminalen og stopper ved Brokkenhus. 2,5 km å gå langs vei til Sandbakken.
Med bil/sykkel: Parkeringsplass på Sandbakken.


Sist endret: 01/06/2014


Logg inn

Mine sider

Nytt passord

Glemt passord?

Registrer

Bli medlem

Din ordre er registrert

Bestilling betalt

Produkter

Produkt Pris Antall

Sendes til addresse