Handlekurv

Finn produkter
Produkt Pris Antall
 

UT PÅ TUR, ALDRI SUR


Rundt Jonsvatnet og gjennom Malvikmarka

Område: Sør-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Klæbu, Malvik, Malvik, Trondheim, Malvik
Type: Sykkeltur
Lengde: Ca. 43556 km
Varighet: Ca. 1440 timer
Hardhet: Middels
Passende for: Voksen
Lang sykkelrunde fra Trondheim i variert og dels kupert terreng. Stort sett etter grusveier.

Turens lengde er ca. 5 mil med utgangspunkt fra Moholt på Strinda. Ta ut langs Jonsvannsveien til Solbakken og følg vestsiden av Jonsvatnet til Bratsberg. Terrenget er variert med gårder, og skog og det er moderate høydeforskjeller. Fra Bratsberg følger du veien mot øst på sørsida av Jonsvatnet til Øvre Jervan.

Fra Jervan er det 170 meter stigning opp til toppen før Jervskogen. Etter ca. 3 km fra Jonsvatnet, tar du av veien nordover mot Hønstad. Dette er en bomvei som er stengt for vanlig biltrafikk. Veien går i et idyllisk landskap med myr, skog og fjellterreng. Underveis passerer du Vulusjøen. Ved Hønstad er du tilbake på vanlig kjørevei og du følger veien videre nordover forbi Hestsjøen. Ta gjerne en avstikker opp til gården til Fjølstadtrøa. Dette er en gammel husmannsplass som ble fraflyttet i 1990 - årene.

Malvik historielag har restaurert plassen til et museum. Like nord for Fjølstadtrøa ligger Karussdammene. Stien som går over myra her, er deler av den gamle pilegrimsveien mellom Trondheim og Stiklestad. Karpefisken karuss skal være satt ut i disse dammene av pilegrimene, og det finnes fortsatt eksemplarer av arten i dammene.
Fra Fjølstad går turen videre ned til Være. Derfra følger du “gammelveien” om Ranheim tilbake til Trondheim.

Innkortingsmuligheter: Hvis du synes turen blir lang, er det muligheter for å starte med tog til Hommelvik. Undersøk rutetider og mulighetene for å få med sykkelen før du drar.

Variant via Hommelvik: Forsett over Jervskogen ned til Bakken. Følg Nygårdsvollvegen fra Bakken på østsida av Homla. Sykle deretter “gammel-veien” til Trondheim eller ta buss/tog fra Hommelvik. Turen kan gjøres ca. 5 km kortere ved å følge østsiden av Jonsvatnet til Jervan.

Kart: Beskrivelsen refererer til Statens kartverks kartblad 1621 IV Trondheim i målestokk 1:50 000 og turkart Trondheim som i 1995 ble utgitt av Norsk Kartforlag.
Tur- og løypekart for Malvikmarka, 1:25 000 og sykkelkartet for Trondheim og Trondheimsregionen, 1:100 000 som ble utgitt av fylkesmannens miljøvernavdeling m.fl. anbefales også.

Ankomst

Start på sykkel fra Trondheim.


Sist endret: 01/06/2014


Logg inn

Mine sider

Nytt passord

Glemt passord?

Registrer

Bli medlem

Din ordre er registrert

Bestilling betalt

Produkter

Produkt Pris Antall

Sendes til addresse